Pressroom

Ben Bocquelet

Ben Bocquelet is showmaker bij Turner Broadcasting en verantwoordelijk voor de creatie van The Amazing World of Gumball, een opwindende 2D/3D animatie en live action serie op Cartoon Network.

Ben begon bij Turner Broadcasting als Development Artist in de Cartoon Network Development Studio Europe. Dit nieuwe team was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een originele serie met Europees talent.

Bens idee voor The Amazing World of Gumball was de eerste show die door Turner Broadcasting werd goedgekeurd, gevolgd door een investering in de ontwikkelstudio en de show ging in 2009 in productie.

Ben werd gepromoveerd tot showmaker van The Amazing World of Gumball en werkte aan alle aspecten van productie, waaronder het schrijven, de storyboards, de animatie en de regie. De serie ging wereldwijd in premire op Cartoon Network in mei 2011.

Voordat hij bij Turner Broadcasting in dienst trad was Ben designer, animator en regisseur voor Studio AKA, een animatie productiebedrijf, gespecialiseerd in commercials. Ben studeerde 2D en 3D animatie aan de EMCA in Angouleme voor hij begon bij Studio AKA in 2003.