Pressroom

De Powerpuff Girls

De superheldenzusjes Blossom, Bubbles en Buttercup, inwoners van Townsville, zijn beter bekend als De Powerpuff Girls. Samen beschermen zij hun mooie, drukke stad tegen duistere vijanden. Het is niet makkelijk om school, huiswerk en een niet aflatende stroom aan vijanden met elkaar te combineren, maar De Powerpuff Girls gaan de uitdaging aan. Gewapend met coole superkrachten en geweldig teamwork laten De Powerpuff Girls zien dat ze soms met een beetje hulp van Professor Utonium en de burgemeester van Townsville hun eigen stad en de wereld prima kunnen redden, net voor bedtijd.

De Powerpuff Girls wordt geproduceerd door Cartoon Network Studios. Nick Jennings (Adventure Time, SpongeBob SquarePants) is uitvoerend producent en Bob Boyle (Wow! Wow! Wubbzy!) is mede uitvoerend producent.

De Powerpuff Girls is een van de langstlopende originele series van Cartoon Network. De initiële serie van maker Craig McCracken ging in 1996 in première en er werden 78 afleveringen uitgezonden. De serie ontving twee Emmy® Awards en vijf nominaties en talloze animatie onderscheidingen. In 2002 werd door Warner Bros. Pictures nog een bioscoopfilm uitgebracht.