Pressroom

Nieuwe look en logo voor volledig Nederlands gesproken Boomerang in 2015

Turner rolt dit najaar de wereldwijde rebranding uit van Boomerang,
de zender voor kinderen en families

De vernieuwde zenderinhoud zal iconische en geliefde cartoons bevatten
alsmede regionale en lokale animatiefavorieten

U.S., EMEA en APAC introduceren nieuwe look en logo in 2015

Boomerang schakelt over naar een volledig gelokaliseerde Nederlandse feed in Benelux

Turner Broadcasting System kondigt vandaag aan dat Boomerang, hun tweede flagship kinderzender, opnieuw wordt gelanceerd als een wereldwijd, volledig geanimeerd en op de jeugd gericht netwerk. De herpositionering houdt vast aan de line-up van tijdloze en hedendaagse cartoons die geschikt is voor de hele familie. Deze aankondiging wordt vandaag gedaan door Gerhard Zeiler, president van Turner Broadcasting System International Inc, en Christina Miller, president en algemeen manager, Cartoon Network, Adult Swim en Boomerang (U.S.).

Het uitzendschema van Boomerang wordt gekenmerkt door populaire tekenfilmfavorieten zoals Tom & Jerry, Looney Tunes, Garfield en Scooby-Doo die uit ’s werelds grootste animatiebibliotheek afkomstig zijn – Warner Bros., Hanna-Barbera, Cartoon Network en MGM Studios met televisieseries, specials en bioscoop- en kortfilms. Samen met een reeks nieuw verworven hedendaagse producties die door studio’s van over de hele wereld zijn gemaakt, introduceert Boomerang ook een nieuwe on-air omgeving en biedt de zender voor de eerste keer exclusieve en originele content aan via zijn 13 internationale feeds.

Boomerang stapt in Nederland en Vlaanderen ook over op een volledig Nederlandstalige feed in het begin van 2015, tegelijkertijd met de introductie van de nieuwe look en het logo van Boomerang. 

“De herlancering van Boomerang als een tweede flagship kanaal laat onze wereldwijde uitstraling zien”, aldus Zeiler. “We zijn bijzonder trots dat deze zender de volgende stap maakt – met een look en feel die kwaliteit en een hedendaagse positionering uitstraalt. Dit betekent een volgende stap in onze strategie om voort te bouwen op het succes van ons internationale kindernetwerk”.

“Boomerang is altijd al een tijdloze favoriet geweest die meerdere generaties aanspreekt”, aldus Miller. “We zien dit als een unieke mogelijkheid om niet alleen de kijkervaring van de familie opnieuw te definiren, maar om ons wereldwijde kidsportfolio uit te breiden en te verstevigen en deze tezamen met Cartoon Network op alle platforms neer te zetten”.

Naast het tv-bereik van meer dan 250 miljoen huishoudens zal Boomerang aanwezig zijn met vernieuwde digitale en mobiele platforms, waaronder een nieuwe website met exclusieve activiteiten, spelletjes en content die bezoekers een complete ervaring biedt. Jongere fans kunnen genieten van gratis leeftijdsgeschikte games met hun favoriete personages en oudere bezoekers kunnen meer te weten komen over hun favoriete personages en series.

Boomerang werd in de ‘2013 Harris Poll’ in de VS uitgeroepen tot het meest geliefde netwerk van ouders. September jl. startte Nielsen Media Research officieel met het vastleggen van de kijkcijfers en prestaties  van Boomerang bij alle Amerikaanse kabelmaatschappijen. De eerste resultaten tonen direct de aantrekkingskracht van Boomerang aan onder meekijkende ouders. 

# # #

OVER BOOMERANG:

Boomerang brengt de meest geliefde tekenfilms op televisie voor de hele familie, met tijdloze favorieten en hedendaags geanimeerd entertainment. Boomerang richt zich op jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar en hun familie, en biedt een spannende mix aan van luchthartige en grappige cartoons voor het hele gezin, zoals Scooby-Doo, Garfield, Tom and Jerry en Looney Tunes.

Boomerang is in Europa beschikbaar via 12 feeds in 13 talen. Boomerang is een merk van Turner Broadcasting System, Inc. (TBS), een Time Warner bedrijf.

OVER CARTOON NETWORK:

Cartoon Network is de ultieme bestemming voor fun en avontuur de klok rond! Het is de thuisbasis van De Wonderlijke Wereld van Gumball, Tijd voor Avontuur, Teen Titans Go! en Johnny Test. Lach je krom met eindeloos veel grappen en verhalen over de vreemdste vriendschappen. En alsof dat niet genoeg is, hebben we een stevige dosis actie klaar met stoere shows zoals Ben 10, Young Justice en Transformers Prime die je op het puntje van je stoel houden. Cartoon Network, je wilt steeds meer!

Sinds de lancering als een pan-Europese zender in 1993 heeft Cartoon Network nu gelocaliseerde feeds in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De zender is bechikbaar in 17 talen in meer dan 131 miljoen huishoudens verspreid over 70 landen. Cartoon Network kan ook beleefd worden op zijn prijswinnende website en in games, mobiele applicaties, video on demand en een overvloed aan licensing en merchandising.

Cartoon Network is een merk van Turner Broadcasting System, Inc. (TBS), een Time Warner bedrijf.