Pressroom

We Bare Bears

We Bare Bears (Wat Beren Leren) volgt de knotsgekke belevenissen van de drie berenbroers Grizz, Panda en IJsbeer, die wanhopig proberen te integreren in de hedendaagse, menselijke beschaving en het sociale stadsleven. Dat dit niet mee zal vallen als je een beer bent, mag natuurlijk duidelijk zijn. We Bare Bears is scherpzinnig, grappig en aandoenlijk. De beren willen altijd het juiste doen, maar raken in de meest netelige situaties. De langverwachte serie is enorm van deze tijd, bevat luchtige, ironische aspecten en maakt een vette knipoog naar het hedendaagse. De eerste beelden van de serie waren vorig jaar te zien op het prestigieuze KLIK! Amsterdam Animation Festival, waar het de ‘Young Amsterdam Audience Award’ in de wacht sleepte.

Naast de hilarische acties van de beren in hun poging om er bij te horen, en hun vastbeslotenheid om een heuse internetsensatie te worden, hebben de drie uiteenlopende, herkenbare en kolderiek uitvergrote karakters. Zo introduceert We Bare Bears Grizz als de leider van de groep. Hij is een vrolijke beer, die de anderen altijd mee weet te krijgen in willekeurige grappenmakerij. Grizz zit vol tegenstrijdigheden, houdt van gezelligheid, maar is sociaal wat onhandig. Ondanks dit doet Grizzly z’n best om voortdurend nieuwe mensen te ontmoeten en met werkelijk iedereen vrienden te worden. Zijn broer Panda is daarentegen de zachtaardige van het stel en een echte techneut. Met deze vaardigheden weet hij in een handomdraai een date via een datingsite te regelen. Panda is een hopeloze romanticus en heeft minder zelfvertrouwen dan zijn broers. Hij is vegetariër, heeft een ernstige allergie voor pinda's en wordt gemakkelijk in verlegenheid gebracht. IJsbeer is de beer van weinig woorden. Hij weet overal een komische draai aan te geven en verwijst naar zichzelf in de derde persoonsvorm. Hij oogt stoïcijns, maar zijn ervaring als chef-kok en zijn kennis van de martial-art maakt deze ijsbeer bijzonder veelzijdig. Ice behoud zelfs in de meest lastige en gênante situaties altijd een Ice-koele houding.

Het onwaarschijnlijke stel ontwikkelt een bijzonder, eigen manier om hip voedsel te verzamelen, menselijke vrienden te maken en om populair te worden. De hechte band van de broers uit zich het beste op de manier waarop ze rondlopen: op elkaar gestapeld als een berentoren! Rode draad in de serie is teamwork en teamgeest, maar ook onderlinge vriendschap en nieuwe media. De serie reflecteert op bijzondere wijze het hedendaagse digitale tijdperk en haalt vervolgens kwesties aan als anders, maar vooral jezelf zijn en er bij horen.